gasketels kuisen Hasselt
vader en zoon technieker aargas en dame aan thermostaat

onderhoud-gasketels

hand met witte en blauwe vlam

schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankkeuring

onderhoud-gasketels

gasketels kuisen Hasselt

schoorsteenvegen | onderhoud cv | schouwkappen | mazouttankeuring

gasketels kuisen Hasselt
hand met blauwe en witte vlam

onderhoud-gasketels

schoorsteenvegen | onderhoud cv

schouwkappen | mazouttankeuring

gasketels kuisen Hasselt
gasketels kuisen Hasselt

onderhoud-gasketels

Ga naar de inhoud
atmosferisch, gesloten of condensatieketel?
Er zijn drie soorten aardgasketels: atmosferische, gesloten en condensatie.

Het belangrijkste verschil tussen deze typen ketels is hoe ze verbrandingslucht krijgen en hoe ze rookgassen afvoeren. Hieronder vind je meer informatie over elk type ketel:

Atmosferische aardgasketel

Dit is de oudste en eenvoudigste vorm van aardgasketel. De ketel haalt de verbrandingslucht uit de ruimte waarin de ketel zich bevindt. De ketel heeft een schoorsteen die de rookgassen afvoert. Omdat de ketel afhankelijk is van de lucht in de ruimte, werkt deze alleen goed in een ruimte met voldoende ventilatie. Het rendement van dit type ketel is lager dan dat van de andere typen.

Gesloten aardgasketel

Bij dit type ketel wordt de verbrandingslucht van buiten gehaald en de rookgassen worden afgevoerd via een speciale afvoerpijp die direct naar buiten gaat. Dit type ketel is veiliger en efficiënter dan een atmosferische ketel omdat er geen risico is op uitstoot van schadelijke gassen in de ruimte waarin de ketel staat.

Condensatie aardgasketel:

Dit type ketel werkt volgens hetzelfde principe als een gesloten aardgasketel, maar heeft ook een extra condensatieproces om meer warmte uit de verbrandingsgassen te halen. Hierdoor is de ketel veel efficiënter en milieuvriendelijker dan de andere typen ketels. Bij dit proces wordt het vocht in de rookgassen omgezet in water, waardoor er extra warmte vrijkomt die anders verloren zou gaan. Dit water wordt vervolgens afgevoerd via een afvoerpijp. Dit type ketel is duurder in aanschaf dan de andere typen, maar kan wel leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen de drie typen aardgasketels is hoe ze verbrandingslucht krijgen en hoe ze rookgassen afvoeren. De atmosferische ketel is de oudste en eenvoudigste vorm van ketel, terwijl de gesloten ketel veiliger en efficiënter is. De condensatieketel is de meest efficiënte en milieuvriendelijke optie, en vraagt een iets grotere investering.Efficiëntie en Betrouwbaarheid: Het Belang van Onderhoud voor Aardgas Condensatieketels

Introductie:

Aardgas condensatieketels zijn een populaire keuze geworden voor huishoudens die streven naar energie-efficiëntie en lagere stookkosten. Deze geavanceerde verwarmingssystemen zijn echter niet vrijgesteld van regelmatig onderhoud. In dit artikel zullen we bespreken waarom onderhoud essentieel is voor aardgas condensatieketels en hoe het bijdraagt aan hun prestaties, betrouwbaarheid en levensduur.

Verbeterde Energie-efficiëntie:

Een goed onderhouden aardgas condensatieketel werkt op zijn hoogste efficiëntie, waardoor u kunt genieten van lagere energierekeningen. Tijdens het onderhoud worden de verschillende onderdelen van de ketel gereinigd en gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat de ketel optimaal kan functioneren en de warmte uit het verbrandingsproces maximaal kan benutten. Een efficiënte ketel betekent minder energieverbruik en dus ook een lagere ecologische voetafdruk.

Betrouwbaarheid en Langere Levensduur:

Regelmatig onderhoud verhoogt de betrouwbaarheid van uw aardgas condensatieketel. Tijdens het onderhoud kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, voordat ze tot ernstige storingen of uitval leiden. Door preventief te handelen, voorkomt u onverwachte en kostbare reparaties. Bovendien verlengt regelmatig onderhoud de levensduur van uw ketel, waardoor u langer kunt profiteren van zijn efficiëntie en comfort.

Veiligheid:

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het onderhoud van aardgas condensatieketels. Tijdens het onderhoud worden onder andere de gasaansluitingen, de rookafvoer en de veiligheidskleppen gecontroleerd. Eventuele lekkages of verstoppingen kunnen tijdig worden opgemerkt en verholpen, waardoor het risico op gaslekken of koolmonoxidevergiftiging wordt geminimaliseerd. Een veilige ketel zorgt voor gemoedsrust in uw huis.

Fabrikantspecificaties en Garantie:

Het regelmatig onderhouden van uw aardgas condensatieketel is vaak een vereiste om de garantie van de fabrikant te behouden. Door het onderhoud te laten uitvoeren volgens de specificaties van de fabrikant, zorgt u ervoor dat uw ketel in optimale staat blijft en de garantie geldig blijft. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot verlies van garantievoordelen en onnodige financiële risico's.

Conclusie:

Het regelmatig onderhouden van uw aardgas condensatieketel is van vitaal belang om de efficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheid en levensduur te waarborgen.
U bent ook wettelijk verplicht uw aardgas condensatieketel om de 2 jaar te laten onderhoud en keuren door een erkend technicus.
Hij zal dan ook het reinigings- en verbrandingsattest uploaden naar het VEKA- platform van de Vlaamse overheid.
U hoeft hier zelf niets voor te doen, dit gebeurt automatisch na het onderhoud.

gasketel nazicht hasselt
technieker doet onderhoud gasketel zonhoven
rendement meting gasketel hasselt
technieker doet testo meting voor verbrandingsattest gasketel
aardgasketel onderhoud hasselt
gasdrukmeter aardgasketel limburg
logo blauwe vlam onderhoud gasketels
gasketels kuisen Hasselt
gasketels kuisen Hasselt

onderhoud-gasketels.be

Terug naar de inhoud